Fel eller dåligt testfall

Bland de välkända svar som ges till svar på en testrapport ligger

Men så där kommer aldig någon användare att göra

bra till för ledarpositionen. Testfallet man utfört anses inte relevant eftersom det bara är klåfingriga och desperata testare som någonsin skulle få för sig att göra något liknande och alltså är det ingen bugg som är värd att fixa.

Idag läser jag på svt.se om mannen som lånat ut sin ”smarta” telefon till sitt barn. Förmodligen, liksom så många andra föräldrar idag, i syfte att avleda och lugna. Telefonen, med sin färgglada skärm och audiovisuella feedback, är ofta räddningen för att slippa gråt och skrik. Problemet visar sig när pappa får tillbaka telefonen och den är låst i 42 år framöver efter att simlåset skrivits in fel gång efter annan.

Ok, är det någon som ser vad jag ser? Ett testfall som förmodligen hanterats enligt ”det där kommer ingen att göra” vilket leder till en bugg som nu gör telefonen oanvändbar inom rimlig tid.

Algoritmen för att beräkna tiden att låsa telefonen är helt klart felaktig, eller utformad enligt den amerikanska straffskalan kanske, och anser man inte att den är fel så måste det byggts in något sätt för supportavdelningen att hantera en liknande låsning. Att vara tvungen att köpa en ny telefon känns inte rimligt.

Som grädde på moset så skyller den norske skojaren som tillfrågats att kommentera artikeln på användaren!