Flashiga Audi

Efter att genom Spotify ha fått intjatat i huvudet (nä, jag har inte betalat än!) att Audi kommer med en ny A1:a och att man kan bygga sin egen och tävla om den på deras kampanjsida föll jag till slut till föga och skrev in URL:en i webbläsaren, Chrome i det här fallet (har inte utforskat om det gör någon skillnad).

På siten möts man av en flashpresentation som är hyfsat snygg och gör väl sitt jobb som kampanj, visar bilen och lite fräcka swosh och swisch.

Jaha, kunde man tävla då?

Jo, där fanns det en länk till ett formulär; fyll i en massa uppgifter och medge att du läst förutsättningarna. OCH, kryssa ur att du vill ha nyhetsbrev, för det vill jag aldrig!

Trycker skicka och det visar sig att jag glömt fylla i någonting. Jaha, rättar till den och försöker skicka igen; nähä, nu har min hemliga lösenordsfråga försvunnit, och det måste jag ju såklart fylla i. Fyller i och försöker skicka igen.

Nu möter mig meddelandet ”Your registration was unsuccessful”.

Jaha. Jag får väl försöka igen då!? Lyckligtvis går det att komma tillbaka till ett ifyllt formulär. Det var ju trevligt i alla fall. Provar att skicka igen.. och möts av ett nytt fel som säger att e-posten redan använts. Jaha, då fungerade det väl!?

I samma stund får jag en notifiering från min e-posttjänst;

Nytt meddelande från AudiA1: Thank you for your registration..

Öppnar meddelandet och får veta att jag måste följa länken för att slutföra registreringen. Ok!

Länken leder mig tillbaka till flashsidan igen.. som tur är kan man hoppa över introfilmen. En inloggningsruta visas. Ok?

Provar med inloggningsuppgifterna jag angav i registreringen.. email.. lösenord.. logga in. Den designade laddningssnurran visas och jag väntar.. väntar… väntar.. ingenting händer. Väntar en stund till, ingenting.

Beslutar att komma tillbaka till laddningen om någon timme igen och hämtar en kaffe.

Över en timme senare; öppnar fliken med Audisidan igen, fortfarande laddningsrutan! Dags att ge upp det hela.

Vill man vinna en bil från en företag som inte ens klarar av att bygga en vettig kampanjsida? Förmodligen, men bli inte förvånad när ”drive-by-wire”-systemet skickar upp en laddnings-snurra när du trycker på bromsen i panik för att undvika de där skolbarnen på övergångsstället!