Testa i nya webläsare

Jaha, då har Microsoft släppt Internet Explorer 8 i skarp version. Det var några veckor sedan men först nu börjar det göra skillnad för mig. Hemma kör jag version 8 sedan dag 8 eftersom man förväntar sig att webben ska upplevas som bättre ju nyare läsare man har, och dessutom säkrare. Förvånad blev jag då när jag vid installation fick valet att få automatiska uppdateringar om webbsidor som renderas bättre i IE7 och därmed se sidan i IE7 varje gång jag besökte den.

Hur är det tänkt att fungera egentligen? Vad innebär det för mig som testare, måste jag nu även testa webbsidan med IE8 i IE7-läge?? Det innebär att en release automatiskt gav mig två nya kombinationer att ta hänsyn till!

För framtiden ser det ju inte så ljust ut. Ska varje ny version av webbläsaren då ha valet att rendera med tidigare versioner, och hur långt tillbaka i så fall? Vore det inte lite smartare av Microsoft att helt enkelt se till att användare av IE6 och IE7 VILL uppdatera till IE8 för att den är bättre. Fegt och extremt svårt att förhålla sig positiv till.

Ska i veckan ge mig i kast med att testa webbplatsen jag arbetar med i just version 8 av den populära webbläsaren