Alltid detta logga in

Det finns mycket intressant att läsa kring test. Testmetoder och tekniker, idéer och tankar. Ibland dyker idén upp i huvudet att den där tekniken vill jag prova på. Men varför måste alla exempel och demos använda så tillrättalagda förutsättningar? Jag vet inte hur många gånger jag försökt förstå ett ramverk för automatisering och läst om hur man automatiserar en inloggningsfunktion. Det är ju knappat normalfallet!

Det finns ju såklart fördelar med att inte få exempel efter exempel serverade, liksom det här att man blir tvingad att tänka själv och kanske kan komma på nya anpassningar och idéer, men ofta känns det bara som att man sitter och uppfinner nya hjul.

Kanske, kanske ska jag själv ta tag i det och lägga ut andra exempel när jag stöter på samma sak nästa gång och inte falla i fällan med förenklade exempel, vilket jag redan gjort i posten Falskt positiv.